EKOprogramy OBJAVUJ

Projekt finančne podporil Žilinský samosprávny kraj

V máji a júni sme odštartovali EKOprogramy OBJAVUJ Bioklimatický Park pre deti MŠ a ZŠ. Navštívilo nás už 500 detí.  Cieľom je zdôrazniť aký dôležitý je kontakt s prírodou pre zdravý rozvoj detí a pre ich výchovu. Deti sa presvedčia, že príroda nerobí nič zbytočne a nám sa zdá, že má čarovnú paličku lebo počas programu aktívne spolupracujú, zapájajú sa, skúmajú a dávajú zvedavé otázky.

Počas 4-hodinového programu deti ochutnajú kváskový chlebík z múky s láskou dopestovanej v Bioklimatickom Parku. Deti pracujú v malých skupinách a majú možnosť všetko ochutnať a vyskúšať. V ďalšej časti všetkými zmyslami vnímajú život vo včeľom úli, tí odvážni sa neboja vložiť palec medzi včely pod dozorom skúseného včelára. Ochutnali ste už niekdy peľ z kvetov? Deti na to určite nezabudnú a po zážitkoch vedia kto má v úli najdôležitejšie úlohy. Tretia časť je zameraná na odpady. Skúsenosti ukazujú, že vedomosti o triedení deti majú ale priznajú sa kto doma naozaj triedi odpad. Táto téma sa zameriava i na biologický odpad z kuchyne, kde deti prostredníctvom dážďovkového kompostéra vidia život v komposte. Rovnako sa venujeme aj téme zadržiavania dažďovej vody v krajine. 

Video Vám prinesie priamy prenos: Pozrieť video 

Napísali nám

Milí priatelia z Bioklimatického parku Drienová,dovoľte, aby sme vám poďakovali za perfektný deň, ktorý sme včera prežili vo vašej spoločnosti a vo vami prevádzkovanom prekrásnom parku Drienová.Deti aj my pedagógovia sme boli nesmierne spokojní s programom, prostredím aj s celkovou atmosférou.Prežili sme nezabudnuteľné chvíle, zabavili sme aj sme sa veľa nového naučili.Vašej obetavej a dôležitej práci, ktorú realizujete buď ako hospodári alebo ako lektori vyjadruje veľkú poklonu.

S  úctou tr. učiteľky II. A a II. B zo ZŠ, V. Javorku 32, Žilina.

Veľké poďakovanie za jedinečný program posielajú malí táborníci zo Zborova nad Bystricou. Cítili sme sa u vás veľmi prijemne, a odchádzali sme so skvelým pocitom a množstvom nových vedomostí a zážitkov❤️🌷

Mgr. Lenka Jantošová, ZŠ s MŠ Zborov nad Bystricou

Pridaj komentár